Lifco förvärvar Ergopack Deutschland GmbH

Jul 12 2019

Lifco har tecknat avtal om att förvärva majoriteten av tyska Ergopack. Bolaget är den ledande tillverkaren av ergonomiska och mobila pallbandningsverktyg som används globalt inom olika branscher.

Ergopack omsatte 2018 cirka 22 MEUR. Bolaget är baserat i Lauingen, Tyskland och har cirka 85 anställda. Verksamheten kommer att konsolideras i affärsområdet Systems Solutions, division Miljöteknik.

Förvärvet förutsätter godkännande av tyska konkurrensmyndigheter.

Förvärvet kommer inte att ha någon väsentlig effekt på Lifcos resultat och finansiella ställning under innevarande år.

Läs gärna mer på www.ergopack.de.

För mer information, kontakta gärna:

Per Waldemarson

VD och koncernchef Lifco

E-post per.waldemarson@lifco.se 

Åse Lindskog
Media och investerarrelationer
Tel 0730 244 872, e-post
ir@lifco.se 

Om Lifco

Lifco erbjuder ett tryggt ägande för små och medelstora företag. Lifcos affärsidé är att förvärva och utveckla marknadsledande nischverksamheter med potential att leverera uthållig resultattillväxt och goda kassaflöden. Lifco styrs av en tydlig filosofi som innebär att bolaget är långsiktigt, har fokus på lönsamhet och har en starkt decentraliserad organisation. Koncernen har tre affärsområden: Dental, Demolition & Tools och Systems Solutions. Lifco hade vid årsskiftet 146 rörelsedrivande bolag i 29 länder. År 2018 omsatte Lifco 12,0 miljarder SEK med ett EBITA-resultat på 2 168 MSEK och en EBITA-marginal på 18,1%. Läs mer på www.lifco.se.